Sunday, 20 November 2011

Ingredients: Parsnip

Parsnip

The parsnip (Pastinaca sativa) is a root vegetable related to the carrot. Parsnips resemble carrots, but are paler than most carrots and have a sweeter taste, especially when cooked. The parsnip figures in the long list of comestibles enjoyed by Bonvesin de la Riva in his "Marvels of Milan" (my home town!). Parsnips can be eaten raw, boiled, roasted or used in stews, soups and casseroles. Parsnips are a good source of vitamin C, fibre, folate and potassium.

Recipes with parsnip:

Lentils, Parsnip and Cranberries Parsnip, Spinach and Cherry Tomatoes
Red Cabbage, Carrots and Eggs Mayo Lentils, Parsnip and Watercress

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Ingredienti: La pastinaca

La pastinaca (Pastinaca sativa) è una radice relativa della carota. La pastinaca assomiglia alle carote, ma è più pallido che la maggior parte carote e ha un sapore più dolce, soprattutto se cotto. La pastinaca comune figura nella lunga lista di verdure commestibili elogiate dal milanese Bonvesin de la Riva nel suo "Meraviglie di Milano" (la mia citta' natale!). Le pastinache possono essere consumate crude, bollite, arrosto o utilizzate zuppe e stufati. Pastinache sono una buona fonte di vitamina C, fibre, acido folico e potassio.

Ricette con la pastinaca:

Lentils, Parsnip and Cranberries Parsnip, Spinach and Cherry Tomatoes
Red Cabbage, Carrots and Eggs Mayo Lentils, Parsnip and Watercress

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