Wednesday, 11 July 2012

Scallops, Sundried Tomatoes and Mixed Erbs

Scallops, Sundried Tomaotes and Mixed Erbs

Ingredients serving 1:
6/7 scallops
Mixed baby herb leaves (wild watercress, lambs lettuce and red romaine lettuce) 50 gr
A handful of fresh dill
A handful of Sun dried Tomatoes in Extra virgin olive oil

Dressing:
Salt and pepper, the squeeze of 1/2 lemon, Extra virgin olive oil

How to prepare the scallops:
Season the scallops with salt and pepper on both sides, heat olive oil in a non-stick pan and add the scallops. Keep them on a medium-high heat for 2 minutes, flip over and cook for a further 2 minutes. Remove and squeeze lemon juice over your scallops.

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Capesante, pomodorini secchi e erbette miste

Ingredienti per 1:
6/7 capesante
Misti di foglioline giovani di erbe selvatiche (crescione selvatico, songino e lattuga rossa romana) 50 gr
Una manciata di aneto fresco
Una manciata di pomodori secchi in olio extra vergine di oliva

Dressing:
Sale e pepe, il succo di 1/2 limone, Olio extravergine di oliva

Come preparare le Capesante:
Condire le capesante con sale e pepe su entrambi i lati, scaldare olio di oliva in una padella antiaderente e aggiungete le capesante. Lascarle a fuoco medio alto per 2 minuti, capovolgere e cuocere per altri 2 minuti. Rimuovere e spremere il succo di limone sopra la capesante.

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