Friday, 24 December 2010

Roasted Broccoli, Courgettes and Watercress

Roasted Broccoli, Courgettes and Watercress
SERVES 2

INGREDIENTS:
Broccoli 150 gr (1 medium one)
Courgettes 100 gr (2 medium ones)
Watercress 50 gr
Iceberg lettuce 50 gr
Pinenuts (3 tablespoons)
Garlic (2 Cloves)

PREPARATION:
Heat the oil in a pan and add the garlic and fry for 2-3 minutes.
Chop the broccoli and divide into stalks and heads. Add the broccoli heads and fry gently for 10 minutes, then add two table spoon of water, 3 tablespoons of pinenuts and remove the garlic. Dry and fry gently until tender.

Let them chill a bit before adding it to the rest of the salad.

DRESSING:
Balsamic vinegar
Extra virgin olive oil
Black pepper


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Broccoli, zucchine e crescione


INGREDIENTI PER 2:

Broccoli 150 gr (1 uno medio )
Zucchine 100 gr (2 medie)
50 gr di crescione
Iceberg lattuga 50 gr
Pinoli (3 cucchiai)
Aglio (2 chiodi di garofano)

PREPARAZIONE:
Scaldate l'olio in una padella e aggiungete l'aglio e soffriggere per 2-3 minuti.
Tritare i broccoli e dividerli in steli e teste. Aggiungere le teste di broccoli e fare rosolare per 10 minuti, quindi aggiungete due cucchiaio di acqua, 3 cucchiai di pinoli e togliere l'aglio. Fate rosolare fino a quando asciutto.

Lasciateli raffreddare un po 'prima di aggiungerli al resto dell'insalata.

Condimento:
Aceto balsamico
Olio extra vergine di oliva
Pepe nero

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