Monday, 30 April 2012

Red Pepper, Broccoli and Cannellini Beans

Red Pepper, Broccoli and Cannellini Beans

Ingredients serving 1:
1/2 Red Pepper
Cannellini beans 150gr
100gr Broccoli
A handful of Pumpkin seeds

Dressing:
Extra virgin olive oil, balsamic vinegar, salt and pepper.

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Peperone Rosso, Broccoli e fagioli cannellini

Ingredienti per 1:
1/2 peperone rosso
Cannellini 150gr
100gr broccoli crudi
Una manciata di semi di zucca

Condimento:
Olio extravergine di oliva, aceto balsamico, sale e pepe.

Monday, 23 April 2012

Tuna, Shallot and Kale

Tuna, Red Onion and Kale

Ingredients serving 1:
Albacore Tuna in Spring Water* 100gr
A handful of dried blueberries
100 gr of raw Kale massaged with the lemon juice
1 small shallot
A sprinkle of orange (or lemon) zest

Dressing:
1/2 lemon squeezed, black pepper, Extra virgin olive oil, Salt.

* This product comes from a fishery which has been certified to the Marine Stewardship Council's environmental standard for a well-managed and sustainable fishery. Sustainably fished in the Pacific Ocean. (This is what they say... I hope it's true)

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Tonno, Scalogno e cavolo

Ingredienti per 1:
Tonno Albacore in acqua naturale * 100gr
Una manciata di mirtilli secchi
100 gr di cavolo crudo massaggiato con il succo di limone
1 scalogno piccolo
Una spolverata di scorza di arancia (o limone)

Condimento:
1/2 Limone spremuto, pepe nero, olio extra vergine di oliva, sale.

* Questo prodotto proviene da una pesca che è stata certificata dallo standard ambientale del Marine Stewardship Council per una pesca ben gestita e sostenibile. pescato in Modo sostenibile nell'Oceano Pacifico. (Questo è quello che dicono ... spero che sia vero)

Friday, 20 April 2012

Britta Riley: A garden in my apartment


http://www.ted.com/talks/lang/en/britta_riley_a_garden_in_my_apartment.html
 
Britta Riley wanted to grow her own food (in her tiny apartment). So she and her friends developed a system for growing plants in discarded plastic bottles -- researching, testing and tweaking the system using social media, trying many variations at once and quickly arriving at the optimal system. Call it distributed DIY. And the results? Delicious.

Britta Riley is an artist and technologist who makes crowdsourced R&D solutions for environmental issues. Her company, Windowfarms.org was named one of the top 100 businesses to watch in 2010 by Entrepreneur Magazine. Windowfarms makes vertical hydroponic platforms for growing food in city windows, designed in conjunction with a online citizen science web platform for with over 16,000 community members worldwide.


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Britta Riley: Un orto nel mio appartamento

http://www.ted.com/talks/lang/it/britta_riley_a_garden_in_my_apartment.html
 
Britta Riley voleva coltivare il proprio orticello (nel suo mini appartamento). Insieme ad amici ha sviluppato un sistema per far crescere le piante in bottiglie di plastica usate. Dopo aver fatto ricerca, varie prove e modifiche, anche grazie ai social media, Britta e i suoi amici hanno sperimentato diverse varianti contemporaneamente, arrivando infine alla soluzione ottimale, che hanno chiamato DIY (Do It Yourself, ovvero "fai da te"). I risultati? Deliziosi.


Britta Riley è un artista e tecnologa che fa finanziamenti di massa R & S di soluzioni per le questioni ambientali. La sua società, Windowfarms.org è stata nominato una delle 100 migliori aziende da tenere d'occhio nel 2010 dalla rivista Entrepreneur. Windowfarms vende piattaforme verticali idroponiche per i prodotti alimentari da crescere nelle finestre degli appartamenti , progettato in collaborazione con una piattaforma online per il web la scienza dei cittadini con oltre 16.000 membri della comunità in tutto il mondo.

Thursday, 12 April 2012

Chickpeas, Purple Sprouting Broccoli and Parmigiano

Chickpeas, Purple Sprouting Broccoli and Parmigiano

Ingredients serving 1:
Canned Chickpeas 200gr
100gr of Purple Sprouting Broccoli steamed for 5 minutes
parmigiano cheese (Parmesan) shaved 50 gr
A handful of raisins
1 table spoons of Dried Chives

Dressing:
Extra virgin olive oil, balsamic vinegar, salt and pepper.

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Ceci, Broccolini Viola e Parmigiano

Ingredienti per 1:
200gr ceci in scatola
100gr di Broccolini Viola cotti al vapore per 5 minuti
Parmigiano a scaglie 50 gr
Una manciata di uvetta
1 cucchiai di Erba cipollina secca

Condimento:
Olio extravergine di oliva, aceto balsamico, sale e pepe.

Monday, 2 April 2012

Red Cabbage, Tuna and Sundried Tomatoes

Red Cabbage, Tuna and Sundried Tomatoes

Ingredients serving 1:
Albacore Tuna in Spring Water* 100gr
A handful of Sun dried Tomatoes finely chopped (leave them in warm water for 10 minutes so the become softer and drain them well)
A handful of pumpkin seeds
150 gr raw red cabbage finely chopped
2 small spring onions

Dressing:
1/2 lemon squeezed, black pepper, Extra virgin olive oil, Salt.


* This product comes from a fishery which has been certified to the Marine Stewardship Council's enviromental standard for a well-managed and sustainable fishery. Sustainably fished in the Pacific Ocean. (This is what they say... I hope it's true)


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Cavolo rosso, tonno e pomodori secchi


Ingredienti per 1:
Tonno Albacore in Acqua * 100gr
Una manciata di Pomodori secchi tritato finemente (lasciateli in acqua tiepida per 10 minuti per farli ammorbidire, poi buttate l'acqua e scolateli per bene)
Una manciata di semi di zucca
150 gr di cavolo crudo rosso tritato finemente
2 cipollotti piccoli

Condimento:
1/2 Limone spremuto, pepe nero, olio extra vergine di oliva, sale.


* Questo prodotto proviene da pesca che e' stata certificata dallo standard ambientale del Marine Stewardship Council per una pesca ben gestita e sostenibile nell'Oceano Pacifico. (Questo è quello che dicono ... spero che sia vero)

Sunday, 1 April 2012

Nutritional Information

I'm going to start to back up all my future recipes with detailed nutritional information.
I've discovered this amazing website: http://nutritiondata.self.com*  and I decided to use it.

I will create and analyze any salad I will post.
You will find a quick nutrition facts label (example on the right) close to the recipe with the important fact like calories, carbs, fats and proteins plus the most relevant vitamins and minerals present.
You will be even able to click and see the whole nutritional information with an impressive amount of details.

I hope this will help you guys to track your healthy choices and give you a little bit more to play with.



*Since its launch in 2003, Nutrition Data has grown into one of the most authoritative and useful sources of nutritional analysis on the Web.
The information in Nutrition Data's database comes from the USDA's National Nutrient Database for Standard Reference and is supplemented by listings provided by restaurants and food manufacturers. The source for each individual food item is listed in the footnotes of that food's Nutrition Facts page. In addition to food composition data, Nutrition Data also provides a variety of proprietary tools to analyze and interpret that data. These interpretations represent Nutrition Data's opinion and are based on calculations derived from Daily Reference Values (DRVs), Reference Daily Intakes (RDIs), published research, and recommendations of the FDA.
While Nutrition Data cannot guarantee the absolute accuracy of every listing, we make every attempt possible to ensure the quality of our data.

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Scheda Nutrizionale

Ho intenzione di iniziare ad aggiungere a tutte le mie ricette future dettagliate informazioni nutrizionali. Ho scoperto questo incredibile sito: * http://nutritiondata.self.com e ho deciso di usarlo.

Creero' e analizzero' qualsiasi insalata pubblichero'.
Troverete in ogni ricetta una rapida etichetta nutrizionale (esempio a destra) con i dati importanti come calorie, carboidrati, grassi e proteine ​​più le pricipali vitamine e minerali presenti.
Sarete anche in grado di cliccare e vedere tutta l'informazione nutrizionale con una quantità impressionante di dettagli.

Spero che questo aiuterà voi ragazzi a monitorare le vostre scelte e vi dara' un servizio in più con cui giocare.

 


* Dal suo lancio nel 2003, Nutrition Data è cresciuta fino a diventare una delle fonti più autorevoli e utili di analisi nutrizionale sul web.

Le informazioni contenute nel database di dati nutrizionali proviene da banche dati nazionali del USDA ed è integrata da elenchi forniti da ristoranti e produttori alimentari. La fonte di ogni singolo alimento è elencato nelle note a piè di pagina Nutrition Fact. Oltre ai dati sulla composizione degli alimenti,
Nutrition Data fornisce anche una serie di strumenti proprietari per analizzare e interpretare i dati. Queste interpretazioni rappresentano opinione dei dati Nutrizione e si basano su calcoli derivati ​​dai valori giornalieri di riferimento (DRV), le assunzioni di riferimento giornalieri (RDI), la ricerca pubblicata, e le raccomandazioni della FDA.
Mentre i dati nutrizionali non può garantire l'assoluta precisione di ogni lista, facciamo ogni sforzo possibile per garantire la qualità dei nostri dati.

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