Friday, 2 December 2011

Brussel Sprouts, Potatoes and Cranberries

Veggie Christmas Salad: Brussel Sprouts, Potatoes and Cranberries

The Vegan Christmas Salad.

Ingredients for 1:
2 small oven roasted potatoes (good recipe here)
Steamed Brussel Sprouts 200gr
Mixed leaves (red and Romain lettuce) 100gr
A handful of dried cranberries

Dressing: Extra virgin olive oil, balsamic vinegar, Salt and pepper.

--------------------------
Cavoletti di Brussel, patate e mirtilli rossi

Ingredienti per 1:
2 piccole patate al forno (ottima ricetta qui)
Cavolini di Bruxelles al vapore 200gr
Le foglie miste (lattuga rossa e romana) 100gr
Una manciata di mirtilli rossi secchi

Condimento: Olio extravergine di oliva, aceto balsamico, sale e pepe.

Thursday, 1 December 2011

Turkey, Carrots and Cranberry Sauce

British Christmas Salad: Turkey, Carrots and Cranberries Sauce

This is a perfect British Christmas leftovers salad.

Ingredients for 1:
Mixed Leaves (red and Romain lettuce, radicchio) 100gr
Steamed baby carrots 100 gr
2/3 Roasted Turkey slices 100 gr
2 Sage and onion stuffing 50 gr

Dressing: Extra virgin olive oil, balsamic vinegar, Salt and pepper, 1 tbs Cranberry Sauce.

I didn't cook the turkey myself, but I suggest to use this recipe from the Guardian website.

------------------------
Tacchino, Carote e salsa di mirtilli

Questo รจ una perfetta insalata degli avanzi del Natale inglese.

Ingredienti per 1:
Insalata di Foglie miste (lattuga rossa e Romana, radicchio) 100gr
Carotine al vapore 100 gr
2 / 3 fette di arrosto di tacchino 100 gr
2 ripieni di salvia e cipolla 50 gr

Condimento: Olio extravergine di oliva, aceto balsamico, sale e pepe, 1 cucchiaio di salsa di mirtilli rossi.

Io non cucinato il tacchino, ma vi suggerisco di usare questa ricetta trovata sul sito web Guardian.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...